Slapen met witte ruis en de Diley slaaptrainer.

Zoals ik eerder al vertelde is Reinout een erg onrustige slaper. Hij wordt snel wakker van omgevingsgeluiden. Daarom wilde ik hem van bij zijn geboorte laten wennen aan witte ruis (white noise). Witte ruis zorgt ervoor dat alle andere omgevingsgeluiden gedempt worden. Hierdoor kunnen baby’s beter in slaap vallen en daarna ook blijven doorslapen. Het monotone geluid zorgt voor een veilig gevoel.

Reinout is fysiek zeer sterk. Hij kon snel rollen, kruipen (na 6 maand) en kan ondertussen al bijna stappen (9 maand). Mentaal is hij echter nog niet altijd klaar voor deze grote stappen. Vooral ‘s nachts speelt hem dit parten.

Voordelen van witte ruis:

  • Minder snel wakker worden door omgevingsgeluiden

We gebruiken witte ruis bij elk dutje. Mijn dochter Isolde en Reinout doen hun dutje niet steeds op hetzelfde moment. Isolde wordt vaak iets vroeger wakker dan Reinout. Ze maakt dan lawaai op haar kamer waardoor Reinout soms wakker wordt. Sinds ik witte ruis opzet in Reinout zijn kamer gebeurd dit niet meer.

Bij een bezoekje van vrienden moesten er 3 kinderen tegelijkertijd dutjes doen. Dit zorgde voor een hoop gebrabbel en gehuil op de onze gang. Ik vreesde het ergste omdat Reinout al wakker word van het gekraak van de trap. Op goed geluk zette ik ook toen de slaaptrainer op. Hij heeft er niets van gemerkt.

  • Ideaal voor op verplaatsing

We gebruiken witte ruis ook op reis. In een vakantiehuisje zijn er vaak minder kamers. Ook zijn deze vaak minder goed geïsoleerd. We zetten de slaaptrainer steeds aan bij elk dutje. Hierdoor hoeven wij ons geen zorgen te maken over Reinout die zou kunnen wakker worden. Tijdens onze vorige reis sliep hij zelfs bij ons op de kamer. De witte ruis zorgde er toen voor dat we elkaar minder stoorden tijdens onze slaap (woelen, luid ademen, snurken, hoesten,..). Hierdoor hadden we allemaal een betere nachtrust.

  • Sneller in slaap vallen

Sinds we witte ruis gebruiken valt Reinout rustiger en sneller in slaap. Er zit een blauw nachtlampje op de slaaptrainer. Als hij s nachts nog eens wakker wordt zet ik dit aan. Hierdoor kan ik gemakkelijk zijn knuffeltje en tutje terugvinden in het donker zonder dat hij volledig wakker wordt.

  • Rustiger gevoel

Ik kan beter en langer slapen door de rustigere nachten van Reinout. Ik ben meer uitgerust maar heb vooral minder stress tijdens de nacht. Ik lag zo vaak te waken dat ik bijna automatisch na 3 uur wakker werd. Dit is ondertussen al veel beter geworden.

Slaaptrainer van Diley Dreams

Ik had van bij de geboorte nog een schaap knuffeltje van zazu. Daar zit een geluidsbakje in waar je witte ruis kan op afspelen. Het grote nadeel van dit bakje is dat het na 10 minuten uitvalt. Dit was te snel voor Reinout. Ik ging dus op zoek naar iets anders. Ik kwam al snel bij heel wat dure slaaptrainers terecht. Tot ik op een bepaald moment de slaaptrainer van Diley Dreams tegen kwam.

De slaaptrainer van Diley is een stuk betaalbaarder dan de andere alternatieven. Het grote voordeel is dat de witte ruis ongelimiteerd kan blijven doorgaan. De hele nacht dus! Bovendien kan je een timer inzetten van 15,30 of 60 minuten. De slaaptrainer kan opgeladen worden via het stopcontact. Zo heb je geen gedoe met batterijen. Hij moet slechts anderhalf uur opladen en gaat dan tot 36 uur mee. Er zitten 9 verschillende geluiden op waaronder witte ruis, regenval, oceaan, vogels, waterval, slaapliedjes en krekelgeluiden.

Ik ben super enthousiast over deze slaaptrainer van Diley Dreams en kan hem zeker aanraden! Je kan hem terugvinden via bol.com.

Als je dit een leuke blogpost vond, volg me op Instagram. Daar komt steeds een melding bij een nieuwe blogpost!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *